Nou

« Înapoi la pagina precedentă

Fluturaș ciocolatiu la ghiveci (Cosmos Atrosanguineus)

Cod: 47344


O frumusețe demnă de toată aprecierea și anume o plantă perenă cu origini sud și nord-americane. Decorează grădinile prin florile sale pline de grație și mister, ce apar în vârful unor tije extrem de subțiri și delicate. Petalele ca din catifea, colorate în vișiniu-ciocolatiu îmbrățișează o aglomerare de stamine în aceleași note cromatice, conferind plantei un efect dramatic deosebit. Cosmos Astrosanguineus surprinde și prin parfumul discret pe care-l emană, acesta îmbinând armonios aroma vaniliei și a ciocolatei calde; motiv pentru care, în limbaj popular, uneori, i se mai spune și Floarea de ciocolată. Se poate planta solitar, însă arată spectaculos de-a lungul unei alei, ca bordură, precum și alături de alte plante perene, contribuind astfel la realizarea unor aranjamente peisagistice de mare efect. Începe să înflorească de la mijlocul verii și atrage fluturii ca un magnet. Se amplasează în locuri însorite, luminoase. 
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
iul - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: plantă la ghiveci

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 30/40 cm. Înălţimea la maturitate este de: 60/90 cm.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditate corespunzătoare.
  • Pentru înflorire bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

0